top of page

בעל עסק? ככה תשמור על עצמך מתביעות עובדים עתידיות

בעלי עסקים בישראל נתקלים באתגרים רבים, כאשר אחד מהם הוא תביעות המוגשות נגדם. מדי חודש מוגשות אלפי תביעות שמקורן בעיות משפטיות שונות, רבות מהן היו יכולות להימנע אם בעלי העסק היו נוקטים בכמה צעדים פשוטים. במאמר זה נציג חמש דרכים לשמור על עצמך ולמזער את הסיכון לתביעות עתידיות.


חמש דרכים למזעור סיכון לתביעות

  1. חוזה עבודה כתוב: חשוב מאוד לחתום על חוזה עבודה עם כל עובד. החוזה לא חייב להיות מסמך מורכב, ואפשר לנסח אותו בעמוד אחד בלבד. העיקר הוא לקבוע את התנאים הבסיסיים של ההעסקה, כך שהכל יהיה ברור והגיוני לכל הצדדים. חוזה מסודר יכול להוות ראיה משמעותית במקרה של מחלוקות בעתיד.

  2. תיעוד של שעות העבודה: על מנת למנוע אי הבנות, מומלץ לתעד את שעות העבודה של העובדים. לא צריך אפליקציות מתקדמות או מערכות מסובכות. אפשר פשוט לדרוש מעובד לשלוח את שעות העבודה שלו במייל או אפילו בהודעה. כך תוכל למנוע מצבים של טענות על שעות עבודה שלא תועדו.

  3. הבנה עם חברת הביטוח: יש לוודא עם סוכן הביטוח או חברת הביטוח של העסק כי מפרישים לעובדים פנסיה ופיצויים בהתאם לחוק. חשוב להיות מעודכן בכל החוקים והתקנות כדי למנוע בעיות בעתיד, ולוודא שהעובדים מקבלים את זכויותיהם.

  4. שימוע כדין: אם הגיע הזמן להיפרד מהעובד, יש לערוך לו שימוע כדין. חשוב לשמור על תהליך תקין, כך שבית הדין יוכל להשתכנע שבמהלך השימוע לא התקבלה החלטה בנוגע לעתיד העובד. טיפ טוב הוא לחכות כמה ימים לאחר השימוע לפני שמודיעים לעובד על ההחלטה, כדי שלא יתעורר חשש שהוא עומד להיות מפוטר.

  5. גמר חשבון מסודר: בסוף ההעסקה יש לבצע גמר חשבון מסודר עם העובד ולוודא שהכל שולם לו במהלך שנות העסקתו. זה כולל תשלומים על פיצויים, ימי חופשה, ותנאים נוספים שהובטחו לו בחוזה.


במהלך כל תקופת ההעסקה, חשוב לזכור שכל עובד שמסיים את העסקתו, גם אם הוא פוטר, צריך לשמור על רושם חיובי אצל המעסיק. זאת מכיוון ששם רע יכול להשפיע על תדמית העסק שלך בעתיד.


מעסיק? זכור תמיד - עובד שמח זה עובד טוב!

Kommentit


bottom of page