מאות אנשים נפגעים כתוצאה ממפגעים שונים שנמצאים ברחובות הארץ. תאונות אלו עלולות לגרום לנזקי גוף קשים. אך על מי מוטלת האחריות לפיצוי? איזה צעדים נעשה לאחר שקרתה לנו תאונה שכזו? כל ההסברים וכל מה שחשוב לדעת נמצאים במאמר זה.
באחד מימי השבוע הטלפון במשרדי צלצל. על הקו היה חבר קרוב עוד מימי האקדמיה למשפטים. הוא היה נשמע לחוץ ודיווח לי שאמא שלו עברה תאונה. האם נתקלה בבור במדרכה ונפלה בשדרות רוטשילד בתל אביב. הוא היה נשמע לחוץ וטרוד מאוד. אימו פונתה באמבולנס לבית החולים והיא כרגע מטופלת. אותו חבר ידע שאני מתמחה בנזיקין והטלפון הראשון שהוא הרים היה אליי. "איך יכול להיות" הוא אומר לי "שלא מטפלים במפגעים כאלה ואנשים עוברים תאונות ונפגעים....".
"אכן" השבתי לו "תאונות קורות ברחוב על ימין ועל שמאל ואי אפשר למנוע אותן אך אפשר לתבוע בגינם..."
באחד מפסקי הדין הבולטים בתחום הנזיקין והתאונות מצוין כי רחובות ומדרכות עיר אינם "משטח סטרילי" ואין להתייחס אליהם כאל מקום שאין בו סדקים, בליטות ו"גלים" של שיפועים כאלו או אחרים. עובדה זו איננה רק מציאות המוכרת לכולנו, אלא שזוהי מציאות הכרחית (ע"א (מחוזי ירושלים) 4344/97 כהן נ' עירית רמת גן (פורסם בנבו). פסק הדין למעשה מבטא מציאות ידועה- רחובות ומדרכות בעיר שנעשים בהם שימוש יום יומי ע"י אלפי אזרחים, מטיבם, לא יכולים להיות מקום נטול מפגעים.
המציאות הזו יוצרת מאות מקרים של תאונות ברחוב. אנשים צעירים ומבוגרים כאחד מועדים ונופלים ברחוב כתוצאה ממפגעים שרשויות מקומיות לא מטפלות בהם.
הכלל החשוב ביותר שצריך כל אזרח לדעת הוא שכל תאונה ברחוב ממפגע מזכה בפיצוי כספי משמעותי!
חשוב להדגיש- לא רק בור יכול להוות מפגע. במקרה אחר שטופל במשרדי רשות מקומית פתחה משתלה לטובת הציבור, דבר שיצר שלוליות מים שאחד הלקוחות שלי החליק מהם, נחבל וזכה לפיצוי בשיעור משמעותי. כך, גם תיכנון לקוי של מדרכה, מוטות וברגים בולטים, סדקים וכו' כולם מהווים מפגעים שמי שנפגע מהם בדרך כלל יהיה זכאי לפיצוי כספי משמעותי.
איך יודעים מה ייחשב למפגע שיזכה בפיצוי? התשובה פשוטה- פונים למשרדנו אך עוד לפני כן- להלן המדריך המלא והמקיף ביותר לאדם שנפגע ממפגע כלשהוא:
1. צלמו את מקום הנפילה. ברור שיש מקרים בהם התאונה והנפילה גורמת לחבלה קשה שמחייבת הפניה לבית החולים במהירות. במקרה כזה צריך כמובן לתת עדיפות לטיפול רפואי ולבקש מבן משפחה/שכן/חבר שייגש למקום ויצלם את כולו. זכרו- ככל שיש יותר תמונות יהיה קל יותר להוכיח את קיומו של המפגע.
2. ציינו בפני הגורם הרפואי את הסיבה לנפילה. אחת האינדיקציות הכי חזקות שבתי משפט נעזרים בהם הוא המסמך הרפואי הראשון שהונפק לנפגע כתוצאה מהתאונה. לכן, חשוב לפרט בפני הרופא והגורם הרפואי את הסיבה לנפילה ולוודא שמצוין במפורש שהתאונה נגרמה מבור/שלולית מים או כל מפגע אחר.
3. פנו למוקד העירוני ודווחו על המפגע. לאחר הטיפול הרפואי ניתן ורצוי להתקשר למוקד העירוני (106) ולדווח להם על המפגע. חשוב לתת כמה שיותר פרטים ולשמור את מספר הפניה שנותן לכם המוקד.
4. תנסו לאתר עדים לתאונה. הרחובות הומי אדם ורוב הסיכויים שאם עברתם תאונה ברחוב לפחות אדם אחד ראה את זה קורה. חשוב בזמן אמת וככל שניתן לקחת את פרטי העדים לתאונה שיעזרו לנו בהמשך להוכיח את עצם התרחשותה והדרך שבה אירעה.
5. מהרגע הראשון- פנו ישר למשרדנו לשם קבלת ייצוג משפטי. ייצוג משפטי מהרגעים הראשונים הוא לא פחות מקריטי ויש לכך כמה סיבות. דבר ראשון, עורך דין מקצועי יוכל לתת לכם טיפים ולהכווין אתכם מול גורמי הרפואה הרלוונטיים. דבר שני, בהרבה מקרים בתאונות קשות נאלץ הנפגע להיעדר ממקום העבודה, דבר אשר עלול להוביל לסכסוך עם המעסיק ונקיטת צעדים נגד אותו נפגע. נטילת ייצוג משפטי תקנה לכם רשת ביטחון בייחוד כאשר עורך הדין מתמחה גם בדיני עבודה וגם בדיני נזיקין- כמו במשרד שלנו.
אלו כמובן צעדים בסיסיים וראשוניים ביותר וכל האמור פה לא מהווה תחליף לייעוץ משפטי. רוצים לבדוק ולהעריך את סיכויי התביעה שלכם? פנו אלינו עוד היום אך עד אז- שמרו על עצמכם.
Comments